Verksamheter på gården

På 70-talet gjordes en stor modernisering av ladugården för att användas för mjölkkor, vilket den gjordes ända till ca år 2000

Vid moderniseringen som utfördes löpande från 70-talet och framåt så innefattade det även att man grävde ut mer under en del av ladugården och gjorde stora sädesfickor på totalt 204 kubikmeter. Man installerade även en spannmålstork med elevatorhiss, panna, tippgrop med mera. anläggningen finns kvar idag och kan åter tas i bruk om nya ägaren vill (alternativt att nya ägaren river dessa och använder utrymmet på annat sätt.)

   

Under länken ”historia om gården” så nämndes att mejeriföreningen inte gav så stor ersättning för mjölken så bestämde sig Karl-Georg att tillverka glass. Han var den första glassbonden i Sverige och därmed pionjär. Att vara pionjär kan ibland innebära att man måste undersöka mycket och får omfattande kunskaper. Det gäller att tro på sin ide och jobba hårt. Mer om detta kan du läsa i artikeln här nedan och är tänkt att ge lite inspiration till hur man kan förädla egenproducerade råvaror. Kreativiteten sätter inga gränser!

  

När Ulrika och Kjell köpte gården var det tänkt att de enbart skulle bo på gården och utan verksamhet då de jobbade med annat så de arrenderade de ut marken och det lilla huset. När det lilla huset sedan blev tomt så bestämde sig Ulrika och Kjell för att hyra ut det lilla huset till turister. 

  

Anledningen var att de inte ville hyra ut huset permanent och tyckte att det kändes bra med korttidsuthyrning. Ulrika hade bakgrund från hotell och restaurang samt IT och Kjell IT. De köpte in möbler, klädde om dessa, målade och fixade i ordning. De fotade och gjorde sedan hemsida och gick med i konceptet ”Bo på lantgård” då de kände att det passade dom att hyra ut via ett koncept där regler och riktlinjer bo på lantgård har.

Matrum lilla huset vid konceptet ”Bo på lantgård”

När uthyrningen kom igång så fanns det ett enormt intresse och finns så fortfarande idag men på grund av privata angelägenheter så har Ulrika och Kjell tvingats säga ifrån uthyrning fastän det finns många förfrågningar om att få hyra. För att en ny köpare ska kunna få lite inspiration om den vill skapa något liknade så går det att ta del av Ulrika och Kjells gamla sida som handlar om uthyrningen.

Under rubriken ”Möjligheter på gården” och länken ”ekonomiska tips” här på sidan kan du även ta del av ekonomiska fördelar du kan nyttja om du hyr ut på liknade sätt.

LÄNKEN TILL DEN GAMLA HEMSIDAN OM UTHYRNINGENHITTAR DU HÄR:
www.martensgard.com/koncept

Klicka på länken och gå sedan in på hemsidan och läs samt titta på länkar, bilder etc. (Välj svenska eller engelska på sidan)

Länkar till tidningsartiklar om när det varit aktiviteter på gården hittar du här:

http://gd.se/nyheter/hofors/1.3857403-grannarna-vill-liva-upp-hastbo

http://arbetarbladet.se/nyheter/hofors/1.3857207-hastbo-visar-upp-sig-och-bjuder-intill– fest

http://arbetarbladet.se/nyheter/hofors/1.5048012-eldfangt-tema-pa-hastbodagarna

 http://gd.se/nyheter/gavle/1.5051732-hastbo-firar-branden